3 Şubat 2008 Pazar

TOP PASTA



Bu pastayı Galatasaraylı olan çok sevdiğim arkadaşlarıma ziyarete gelecek Fenerbahçeli misafirleri için hazırladım.

Bu arada Galatasaraylı ev sahihibinin Fenerbahçeli misafirlerine yapmış olduğu centilmence davranışın bütün taraftarlara örnek olmasını diliyorum:)

Ben de bir Fenerbahçeli taraftar olarak bu pastayı yaparken ayrı bir mutluluk duydum.Keşke bugünkü Galatasaray maçını da kazanabilseydik:(


Afiyetle kalın....

8 yorum:

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canım
emeğine sağlık canım.Çok harika görünüyor.görüşmek üzere

sevgiyle kal

Yemekbahane dedi ki...

Eline sağlık Aylincim, top yıkılmışşşş

Müge

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Aylin'ciğim,
Bayıldım pastana:) Dediğin gibi arkadaşlarının jestiyse, çook hoş:))

Ellerine sağlık canım,

Sevgiler..

Tatli Hatiralar dedi ki...

bu pastalari yapmasi bi yana ,fikir olarak akliniza nasil geliyor, sasiriyorum cidden ... ne kadar ozenli, ne kadar janjanli , ne kadar guzel :)) ellerinize saglik :)

Yaren dedi ki...

Pasta harika olmus,kusursuz.Topa o sekli vermek kim bilir ne kadar zordur.Misafirler hem cok sasirmis hemde cok begenmislerdir.Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Merhaba Aylin,
Bu pastanı çok beğendim ve ben de bir yakınıma yaptım.Ancak topun üzerindeki altıgenler çok uğraştırdı beni.Pandispanyanın üzerine kremşanti sürüp altıgenleri yapıştırıp dolaba kaldırdım.1 saat çıkardığımda hepsi aşağıya kaymıştı.Hepsini aldım kremşantiyi iyice sıyırdım,yeniden altıgen parçalar hazırlayıp yapıştırdım bu sefer oldu ancak 3-4 saat sonra tekrar baktığımda özellikle siyah parçalar (alttakiler) eriyip
akmıştı.Tekrar hazırladım yapıştırdım bu sefer oldu.Şeker hamurunu kendim hazırlamıştım acaba hamurda mı bir sorun vardı ya da dolaba mı kaldırmamam gerekiyordu? Eğer yanıtlarsan çok sevinirim.Merak ettiğim bir konu da şeker hamurlu bir pasta hazırlandıktan sonra oda sıcaklığında kaç saat bozulmadan bekleyebilir? Teşekkürler.
Sevgiler
Pelin

Pastanı Seç dedi ki...

Merhaba Pelin,
bu tarz pastalarda düzgün kaplamak için sünger kek dediğimiz kek yapılıyor.
Şeker hamurlu pastalarda özelliklede top şeklinde ya da tranşlanması için pandispanya kullanmak pek doğru değil.

pastayı çok ince sıvadıktan sonra bu top pastayı önce düz beyaz ince olarak şeker hamuru ile kaplanır ondan sonra su ya da yumarta akı ile altıgen parçalar yapışır böylelikle kaymaz.

evet şeker hamurlu pastalar buzdolabını pek sevmez çatlayabilir.Kışın en güzeli balkonda tutmak.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

sevgiler

Adsız dedi ki...

İnanın çok yardımcı oldunuz.çok teşekkür ederim.
Sevgiler
Pelin