1 Ağustos 2008 Cuma

CEVİZLİ EZME


Pastalara sıcaktan dolayı ara verdim ancak yine de mutfaktan çıkamıyorum.Bu sıcak havalarda rahatça yiyebileceğimiz elbette pek çok şey deniyorum.

Bir ara çok sık yaptığım cevizli ezmeyi fırsat bulup yaptım.Mutlaka denemelisiniz biz ailece çok seviyoruz.Umarım sizlerde beğenirsiniz.

CEVİZLİ EZME

1 kase ceviz içi(kırık ceviz)
1 kase ekmek içi(robottan geçirilmeli)
4 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
2-3 diş sarımsak(robottan geçirilmeli)
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

***Ekmek içini ve sarımsağı rondodan geçiriyoruz.Diğer tüm malzemelerle beraber çukur bir kasenin içerisinde iyice kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.

Yapımı oldukça kolay olan bu ezmeyi ister kahvaltıda isterseniz de gelen misafirlere ufak kanepeler şeklinde hazırlayıp ikram edebilirsiniz.

Afiyetle kalın....

1 yorum:

pelince dedi ki...

Bayılırım ezmeye ,ellerine sağlık..