Tarif defterime bakarken bu kurabiyeyi de uzun zamandır yapmadığımı farkettim.Bu kurabiyenin en sevdiğim özelliği uzun süre kapalı kavanozda bayatlamadan tazeliğini koruması.
Malzemeler
250 gr sana margarin(oda ısısında olmalı-sana hamurişi)
250 gr sana margarin(oda ısısında olmalı-sana hamurişi)
2 yumurta sarısı
3 bardak un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 bardak kırık ceviz
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5-6 damla limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için 4-5 yemek kaşığı toz şeker ve tarçın
Önce unun içerisinde margarini iyice ufalayalım.Daha sonra diğer tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğuralım.Ufak ufak toplar yapalım(fazla büyük olmasın piştikçe büyüyor)
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim ve 180 derecede 30-35 dak. kontrol ederek pişirelim.Bir kaseye 4-5 yemek kaşığı tarçın ve toz şekeri koyalım ,karıştıralım.Fırından sıcak çıkan kurabiyeleri içerisine atıp iyice toz şeker ve tarçına bulayalım.(az gelirse toz şeker ve tarçın ilave edelim.)
Afiyetle kalın:)
5 yorum:
Tarçına hayır diyemem hele de ceviz de varsa ve ikisi aynı kurabiyede birleşmişe:-)ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
Şu an içtiğim kahvenin yanına bir kaç tane alıyorum :)
Ellerinize sağlık.
Mmmm nefis görünüyorlar.Ellerinize sağlık.Sevgiler...
www.mujdenindenemeleri.blogspot.com
hayatım ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar..sevgilerimle öpüyorum
Canım güzel bir bayram diliyorum.sevgilerimle...
Yorum Gönder