14 Kasım 2007 Çarşamba

MEYVELİ TARTÖLETLER

Yine kurstan devam ediyorum.Meyveli tartöletleri Sefa Usta'nın kursunda yaptık.Bende hemen evde yapmak istedim.Görüntüleride lezzetleride çok güzel oluyor.

Pastahaneye girdiğimde bunlardan almadan çıkamazdım artık kendim yapacağım için çok mutluyum.Tartöletler için;





Tart Hamuru Malzemeleri
500 gr un
250 gr margarin(oda ısısında sana hamurişi)
150 gr pudra şekeri
2 yumurta(oda ısısında)
2 gr vanilya

***Unumuzu, tezgaha eleyelim.Ortasını açıp tüm malzemeleri sırayla koyalım.Önce iç malzemeleri iyice yoğuralım daha sonra unu da etraftan alarak yoğurma işlemine devam edelim.Hamuru toparlayıp ,dolapta 15 dakika kadar dinlendirelim.

Hamuru dinlendirdikten sonra merdane ile kalıplarımızın büyüklüğüne göre açalım.Ne çok kalın olmalı ne de çok ince olmalı.Ortalarına (aslında gerek yok ama)kabarır korkusuyla çatal batırdım,riske atmayayım dedim. Isılmış fırında 170 derecede hafif kızarana kadar pişirelim.Üzeri için Pastacı Kreması hazırladım.(Beyaz Fırının)


Pastacı Kreması
500 ml süt
50 ml sıvı krema
1 yumurta sarısı
250 gr toz şeker
60 gr mısır nişastası
60 gr un
1/2 çay kaşığı vanilya

***Vanilya dışındaki tüm malzemeyi çelik tencerede sürekli çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişirelim.Kaynadıktan sonra ocağın altını söndürelim ,vanilyayı ekleyelim.Soğumaya bırakalım.


Yapılışı
***Pişen tartöletler soğuduktan sonra krema sıkma torbasına kremamı doldurdum ve tartöletlerin içerisine sıktım.

Meyvelerimle süsledim,parlak görünmesi için sade jöleyi az su ile çözerek fırça yardımı ile meyvelerin üzerine sürdüm.





3 yorum:

Yemekbahane dedi ki...

şeker eline sağlık... Kursu hemen eve taşıyorsun vallahi hayranım sana ...
Şu fotoğrafları biraz daha büyük koy Aylin'cim, yaptıklarının güzellikleri daha net gözüksün değil mi ama ..Cumartesi görüşmek üzere ;)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Aylin, pastalarının tadına bakmaya geldim :) Nefis görünüyor tartoletlerin, bayıldım.. Zaten tartoletlere taktım ben de şu sıralar, cumartesi akşamı için ilk defa deneyeceğim.. Hamurun üzerine vanilyalı dolgu kreması koymayı planlıyorum. Olur değil mi?
Ellerine sağlık!

Pastanı Seç dedi ki...

Aslı 'cım merhaba evet üzerine dolgu kreması kullanabilirsin.olur pastacı kremsı kıvamında olsun(sulu olmamasına dikkat et)kremayı dolaptada bekletebilirsin.Yeterki meyveleri koyduğunda sulanmasın yıkadığın meyveleri iyice kurut sulanıp görüntüyü bozmasınlar.

sevgiler