4 Aralık 2007 Salı

KROKAN


Yaptığım krokanı sizlerle paylaşmak istedim.Bu aralar yaptığım pastaların içlerine kendim yapmaya başladığım için krokan koymayı tercih ediyorum.Hatta bolca yapıp kuruyemiş niyetine ailece tüketiyoruz.

Pastanın içine kullanacaklarımı bıçak yardımıyla ufalıyorum.Bir kısmını da kare şeklinde kesip ,misafirlerime de ikram ediyorum.

Biliyorsunuz krokanda kuruyemiş malzemeleri kullanılır.Ben genelde fındık ve fıstık kullanmayı tercih ediyorum.Krokanın lezzetli olabilmesi için aldığınız kuruyemişin tazeliğine mutlaka özen göstermelisiniz.

Bol tatlılı günler....




7 yorum:

ayseyaman dedi ki...

sizin de pastalarınız tarifleriniz harika görünüyor, hatta perfect perfect demek istiyorum..:)
krokanı ben cok severim ama dişlerim biraz hassas yemeğe korkuyorum..:)
ellerinize sağlık pastaların içine ne güzel yakışıyordur kim bilir?
sevgilerle

masalmutfagi dedi ki...

ellerinize sağlık pastalar harika...:))

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

ziyaretini için teşekkürler..
krokan süper ellerinize sağlık sevgiler:)

Adsız dedi ki...

Çıtır çıtır nefis görünüyor..Keşke birde sen yapılışını paylaşsaydın..Herkesin tekniği farklı olabiliyor..Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Merhaba ben hacer siteni düzenli olarak takip ediyorum .
Aranıza yeni katıldım krokanlar muhteşem görünüyor.
Bende denedim 1-2 kere ama
ya; yağlı kağıttan çıkmadı yada tezgahtan kazıyamadım.
Senden ricam tarifi ve püf noktasını yazarmasın.
ellerine sağlık :)))

meleginmarifetleri dedi ki...

krokanlar nefis kıtır kıtır mımm pastalarınada bayıldım inanki harikalar bundan sonra sık sık uğramaya çalışırım secgilerimle hoşçakal

NiNo dedi ki...

Krokanlar harika.Ozelliklede fıstıklı olursa:)