2 Aralık 2007 Pazar

YENİ DOĞAN BEBEK PASTASI




Arkadaşımın yeni doğmuş bebeği için bu şeker hamuru kaplı pastayı hazırladım.İyiki doğdun ECE bebek.Party Cakes kitabını iyice inceledikten sonra işe koyuldum.

Pastayı 20 cm'lik çembere hazırladım.Emel Başdoğan'ın kekini yaptım.Ben bu keki yumurta akı ve sarısı ayrı ayrı çırpıldığından yumurta aklarımı fazla kabartamıyordum,Sefa Usta'dan aldığımız püf noktasına göre,yumurta akı ve şekerin çırpılma esnasında 1 çay kaşığının yarısı kadar tuz ilave ettim.Bu sefer başardım:)

Keki 3 ayrı kata böldüm.Katların arasına çikolatalı pastacı kreması ve parça çikolata,fıstık koydum.Ganaj ile tüm pastayı sıvadım.


Beyaz şeker hamuru ile pastayı kapladım.Zenci bebekleri kahverengi gıda boyası ile diğer bebekleri ten rengi ile hazırladım.Ten rengini, pembe ve sarı gıda boyasını azar azar katarak tutturdum.

Yazı ve pastanın alt çevresi için Royal Icing hazırladım.


Royal Icing

250 gr elenmiş pudra şekeri(Celal Usta)
42 gr yumurta akı
2-3 damla limon suyu

Tüm malzemeler iyice önce düşük sonra yüksek hızda çırpılır.

Sadece bu pasta için bu kadar yeterli oldu.Krema sıkma torbası ile etrafını ve pastanın kenarlarını,üstünü süsledim.Bir kısmının üstüne aldığım şekerlemelerden yapıştırdım.Bu işlemi çabuk yapmalısınız.Icing donar ve şekerlemeler yapışmaz.

Pastayı hazırladıktan sonra balkonda beklettim.Ertesi gün sahiplerine teslim ettim.Pastayı gördüklerinde çok beğendiler ve şaşırdılar.Günün anlam ve önemine çok uygundu.

Afiyetle kalın....

5 yorum:

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

iade_i ziyarete geldim, müthiş bir pastayla karşılaştım:)
Ellerinize sağlık!
Sevgiler......

Yemekbahane dedi ki...

Şekerim resmi ilk gördüğümde de söylemiştim, harika olmuş..
Fenerbahçeli pastanı da bekliyorum 4gözle:)

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Aylincim...
Harika görünüyor

fidaneli dedi ki...

sırın seyler bunlar aylın cım yaa:) nasıl guzel olmasın;)

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Çok güzel bir pasta olmuş Aylin
Ellerine sağlık :))