7 Ağustos 2008 Perşembe

HAVUÇLU-ÜZÜMLÜ KEK


Staj yaparken sıkça yaptığımız havuçlu keki evde yapma fırsatım oldu.Tek fark kendim kuru üzüm ekledim.
Mutlaka denemelisiniz hele ki fırından yeni çıkmış halini.Gördüğünüz gibi kekin bir kısmı yok:)




Havuçlu-Üzümlü Kek
2 adet yumurta(oda ısısında)
135 gr un
200 gr toz şeker
90 gr ayçiçek yağı
1-2 tatlı kaşığı tarçın
3 adet havuç rendesi
50 gr kırık ceviz
Yarım su bardağı kuru üzüm
1/2 paket kabartma tozu

Oda ısısında beklemiş yumurtayı,şeker ile birlikte iyice çırpıyoruz.(Şeker eriyene kadar)Havuç,kuru üzüm ve ceviz dışındaki diğer malzemeleri ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam ediyoruz.

En son havuç,kuru üzüm,cevizi ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Önceden yağladığım ortası delik klasik kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirdim.

İsterseniz muffin kalıplarında da pişirebilirsiniz.

Afiyetle kalın:)

1 yorum:

fidaneli dedi ki...

aylın cım lıne sağlık cnm.. toparlanayım ıyıce hemen deneyeceğım wallahı:))