20 Kasım 2007 Salı

ÇİKOLATALI MUFFİN



Bu hafta sonu bolca muffin yaptım.Biliyorum birçok muffin tarifi var.Araştırmalarım sonunda parça çikolatalı yapmaya karar verdim.Aslında parça çikolata yerine vişne, fıstık,fındık da kullanabiliriz.

Yalnız bir püf noktası vişneli, frambuaz gibi meyveli yaparsak mutlaka muffin kağıtlarına karışımımızı döktükten sonra en üste meyveleri koyalım.Parça çikolataları da başka bir kapta çok az un ile karıştırarak karışımımızın içerisine en son ilave edelim.Hepsinin dibe çökmesini engellemiş oluruz.


Ben kabarmış ve çatlamış muffinleri görüntü olarak çok beğeniyorum onun için muffin kağıtlarının (hazır satılan karton kalıplar) içerisini ağzına kadar doldurdum.Bir kısmını ise ufak tart kalıplarımın içerisine ufak muffin kağıtlarımı yerleştirdim.Bunları daha az doldurdum.


Üzerlerini şekerleme ve beyaz çikolata kullanarak süsledim.Şekerlemeleri yapıştırmak için çok az nutelle kullandım.Bal da kullanabiliriz.Muffinleri tercihinize göre şeker hamuru kullanarak da süsleyebilirsiniz.
Bol tatlılı günler........



















6 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok şık ve lezzetli görünüyor velakin tarif nerde şekerimmmm !!!

Ellerine sağlık

banu kırmızıgül dedi ki...

göruntu nefis canım ellerne sağlık. sevgiler..

Adsız dedi ki...

cok guzeller:)) ama ben asağıda kı tarta bıttım:)) ellerıne sağlık cnm.. bu arada sablonunu nerden buldun??

sevgıler
fıdan

Pastanı Seç dedi ki...

Burçin'ciğim teşekkür ederim.Tarif en kısa zamanda sitede olacak şekerimmm.


Sevgili Banu, teşekkür ederim.


Fidan'cım,şablon?? Sorunu yanlış anlamışsam beni düzelt.
-Kalıp olarak tart kalıbını Duygu ticaret'ten almıştım.Altında kendiliğinden elle çıkan sacı var ,tart için kesin bunu öneririm Kenarları tırtıklı hamura kalıbın şeklini verdim.Piştikten sonra tart rahat kalıptan çıkıyor.

-Üzerindeki şekillerden söz ediyorsan usta kalemi ile beyaz çikolatayı eritip kendim elimle sıkarak şekil verdim.Hangisi???

sevgiler..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Çok şık çoook!

Adsız dedi ki...

aylın cım, cnm benım cvp ıcın cok tsk ler.. bu kalıpların mınıklerı de varmı acaba? cok pahalımı vs.. ama benım şablon derken kastettığım sey, sayfanın seklı ıdı:) nerden yukledın?? anlatamadım sanırım:(

sevgıler
fıdan